Forum Settings
       
Reply To Thread

Please Help! EQ2 freezes and Vizio TV shuts off (was forum=1Follow

#1 Apr 27 2012 at 6:10 PM Rating: Decent
I've been playing on my vizio tv since February and had no trouble until this last GU.
Computer is Alienware Aurora_ALX, Windows 7 Ultimate, 64-bit, 6 GB RAM, NVIDIA GeForce GTS 240 driver updated.
After a short time logged in, my TV says no RBG signal and shuts off. Even when I turn it back on it doesn't show game and I can't get back to my desktop.
I have to use the power button on my computer to turn it off then restart.
Anyone have any ideas why this is happening?
I contacted SOE and they've had me changing everything I've already tried, deleting files, resolution, etc.
Thanks
#2 Apr 28 2012 at 12:17 AM Rating: Excellent
The Great Pretender
ZAM Administrator
Avatar
****
6,696 posts
Just a wild guess, but it sounds like your video card might be overheating. Do you have another video card you could put in there to see if the problem still happens?
____________________________
User Image
ZAM QA Lead
EverQuest II || Free Realms
Cook Ten Rats
I see rude people.
#3 Apr 28 2012 at 10:16 AM Rating: Good
Sage
Avatar
****
8,143 posts
I have a Vizio 32inch that I use as my primary monitor and havent had this issue, using a different gfx though (amd 6750) . I would have to agree with Calthine and say maybe your video card is overheating and causing the trouble. Wish I could offer more suggestions, but when was the last time you cleaned out your box?
____________________________
Things I sometimes play...

"What do you want to be when you grow up?"
"I want to be a unicorn!"
"Awww, why's that?"........
"So I can stab people with my face."
#4 Apr 28 2012 at 6:16 PM Rating: Excellent
The Great Pretender
ZAM Administrator
Avatar
****
6,696 posts
Hubby suggest that maybe you've had a fan on your video card die.
____________________________
User Image
ZAM QA Lead
EverQuest II || Free Realms
Cook Ten Rats
I see rude people.
#5 Apr 29 2012 at 4:48 AM Rating: Decent
Just cleaned out box. Didn't help. Will try replacing my card. Thanks everyone for the help.
#6 Apr 29 2012 at 11:55 AM Rating: Excellent
The Great Pretender
ZAM Administrator
Avatar
****
6,696 posts
eheartbeat wrote:
Just cleaned out box. Didn't help. Will try replacing my card. Thanks everyone for the help.

If you can find one to TRY first I'd do that. If we're wrong it can be an expensive test!
____________________________
User Image
ZAM QA Lead
EverQuest II || Free Realms
Cook Ten Rats
I see rude people.
#7 Apr 29 2012 at 5:37 PM Rating: Good
****
7,810 posts
It's either overheating, or underpowered. Alienware uses a pathetically underpowered PSU unit compared to the amount and type of hardware they're throwing in the case.Honestly, you would be better of taking this thread to the Hardware support forum and giving Kaolian a stab at this problem.
____________________________
People don't like to be meddled with. We tell them what to do, what to think, don't run, don't walk. We're in their homes and in their heads and we haven't the right. We're meddlesome. ~River Tam

Sedao
#8 Apr 29 2012 at 11:54 PM Rating: Excellent
The Great Pretender
ZAM Administrator
Avatar
****
6,696 posts
Kastigir wrote:
Honestly, you would be better of taking this thread to the Hardware support forum and giving Kaolian a stab at this problem.


Good idea! I'll move it over there.
____________________________
User Image
ZAM QA Lead
EverQuest II || Free Realms
Cook Ten Rats
I see rude people.
#9 Apr 30 2012 at 1:14 AM Rating: Excellent
Avatar
******
29,905 posts
It's most likely a heat issue. Most cards are fine at idle without their fan, but as soon as 3d engages, they heat up quite a bit more. it's possible that the latest game changes utilize more horsepower on your card than before, and your settings might now be too high. it's also possible that the latest game update changed some of the default video settings and they are now higher than you had them set before, but I'd definitly check for a functional fan first. You can also use the free program "speedfan" to see if you have a video temperature issue, If it is the fan, the video card temperature should be abnormally high even at idle.
____________________________
Arch Duke Kaolian Drachensborn, lvl 95 Ranger, Unrest Server
Tech support forum | FAQ (Support) | Mobile Zam: http://m.zam.com (Premium only)
Forum Rules
#11 May 20 2012 at 5:11 AM Rating: Decent
Thanks everyone.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 23 All times are in CDT
Anonymous Guests (23)