Forum Settings
       
Reply To Thread

Crash to Desktop, and BSOD restarts ...Follow

#1 Oct 12 2008 at 6:00 PM Rating: Decent
Plays better than you
*****
11,852 posts
HELP!

I didn't change anything ... Except to use my on-board sound instead of USB ... (which I switched back) ... and all of a sudden I can not stay connected for more than a few minutes in scenarios without one of the following three happening - hard crash with sound looping, crash to desktop, or quick BSOD followed by a restart.

If I can't fix this, I'm going to have to cancel WAR :( I have to choose between WAR and WoW (I refuse to pay for 2) and I really, really want to fix this!

My WinXP SP3 is up to date, as well as all drivers.

____________________________
Trubbles Stormborn - 25 ARC / 22 CNJ ... 18 FSH / 14 CUL

#2 Oct 12 2008 at 8:06 PM Rating: Excellent
***
1,086 posts
Hello Jordster,

Have no fear, for the tech guru is here! :). First, I would suggest you remove all sound card drivers, disable the sound devices you aren't using, and then reinstall the drivers for the devices you are using.

If that doesn't do the trick, try disabling sound compleley both for your comptuer and in the game and see how the game runs.
#3 Oct 13 2008 at 2:07 PM Rating: Decent
Plays better than you
*****
11,852 posts

Deleted and reinstalled audio drivers ... no change.

Disabled sound ... no change.

Formatted hard drive ... no change.

I'm soooo frustrated. I wasted 5 hours formatting and rebuilding my system and no effect.
____________________________
Trubbles Stormborn - 25 ARC / 22 CNJ ... 18 FSH / 14 CUL

#4 Oct 13 2008 at 2:31 PM Rating: Excellent
***
1,086 posts
Could you please post your detailed system specs? I'd like to see what setup you have. Please note which soundcard worked, which one didn't and when.

Thanks!
Berek
#5 Oct 13 2008 at 3:11 PM Rating: Decent
Plays better than you
*****
11,852 posts
Core2 Duo E6750 @ 2.66 GHz
n8800 GT 512mb
4 gigs PC-6700 RAM
WinXP Home 32-bit

Previously ... USB headset (with default USB headset drivers, the unit was logitech)

Now on-board RealTek HD Audio (Motherboard is a P5KC).

It's notable that now that I've turned sound off in game, BSOD crashes seem to have stopped, but CTD is still common.

I'm out of ideas. Any suggestions are very welcome :)

I know there are no official forums. Where can you go for tech support?


Edited, Oct 13th 2008 7:04pm by Jordster
____________________________
Trubbles Stormborn - 25 ARC / 22 CNJ ... 18 FSH / 14 CUL

#6 Oct 13 2008 at 5:05 PM Rating: Decent
Plays better than you
*****
11,852 posts
http://vnboards.ign.com/warhammer_online_age_of_reckoning_general_board/b22997/108945701/p2

Seems I'm not the only one.
____________________________
Trubbles Stormborn - 25 ARC / 22 CNJ ... 18 FSH / 14 CUL

#7 Oct 13 2008 at 5:59 PM Rating: Good
5 posts
I was having this problem too, quite often infact... I thought it was my Alienware laptop, because my husband had no problems with his PC. He adjusted some settings in my video card and I adjusted my game settings like grass and such. It has worked fine since, even after traveling to the auction house with many people around! Hope this helps :)


Ana
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 16 All times are in CDT
Anonymous Guests (16)