Forum Settings
       
Reply To Thread

A little help please?Follow

#1 Oct 26 2012 at 11:57 PM Rating: Decent
5 posts
I recently installed FFXI on my laptop and can't get it to work, but it'll still work on my desktop. I posted this on the official forums but haven't gotten anything back yet

Ok, so... I've been searching the web all day and have found no answers(Other then I have to wait) to the error I'm getting when I try this(It's the FFXI-3100 error)

I believe the problem to be the above as it didn't start until I tried to set my account up on this computer while it continues to only work on my main.

I am not asking about having two characters on at once, I just want to play my account on this computer while I am away from home
#2 Oct 27 2012 at 2:20 AM Rating: Good
Avatar
**
814 posts
Which OS you running? It could be that you didn't install the right playonline client. Try this version and see if it works.
____________________________
VIVE LA RÉVOLUTION PONEY!
デーブは、ここではありません。
Urthdigger wrote:
First person view {You can have this.} I'm a galka and wore a subligar all the way to 50. You either learn to deal with it, or learn to enjoy the other party member's screams of agony.

Likibiki wrote:
I wish I could get parties of that standard. Sadly I seem to end up playing with myself all the time.

Signature Image
#3 Oct 27 2012 at 2:21 AM Rating: Decent
5 posts
Windows Vista, steam version and I'll try that
#4 Oct 27 2012 at 2:24 AM Rating: Good
Avatar
**
814 posts
After a quick google search, seems it actually just might be a connection issue. Maybe a firewall installed on the laptop is blocking your connection to the server?
____________________________
VIVE LA RÉVOLUTION PONEY!
デーブは、ここではありません。
Urthdigger wrote:
First person view {You can have this.} I'm a galka and wore a subligar all the way to 50. You either learn to deal with it, or learn to enjoy the other party member's screams of agony.

Likibiki wrote:
I wish I could get parties of that standard. Sadly I seem to end up playing with myself all the time.

Signature Image
#5 Oct 27 2012 at 2:27 AM Rating: Decent
5 posts
I don't have any firewalls up either x_x
#6 Oct 27 2012 at 2:27 PM Rating: Good
Scholar
**
801 posts
have you verified the Windows Firewall (or other local security) is not getting in the way?

Otherwise, could be a port forwarding issue, or other similar routing problem (like inbound port 53 (DNS
) getting blocked by the router's security options, etc.).

If you are using your own local router for wifi, have you tried bypassing it (connecting your laptop directly to your ISP's router/modem)? If it works with this setup, it's likely a local routing issue. If not, either local security on the laptop is getting in the way, or your ISP's router/modem is not forwarding the game's traffic to your laptop's IP or MAC Address (this could be an issue if you've had them open up ports specifically for FFXI or other games).
#7 Oct 27 2012 at 2:42 PM Rating: Decent
5 posts
I've never had any problems with ports before, so I don't know how to check
#8 Oct 27 2012 at 4:59 PM Rating: Decent
5 posts
Ok, I forwarded the ports and still no change :/
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 126 All times are in CDT
Aliekber, Ruisu, Anonymous Guests (124)