Forum Settings
       
Reply To Thread

Item Collector SupportFollow

#1 Jan 07 2017 at 2:49 PM Rating: Excellent
If you are having problems with the Item Collector, please post your issues here.

June 21, 2017 - IC is Patched.

Edited, Jun 23rd 2017 2:11pm by Gidono
#2 Feb 14 2017 at 6:21 PM Rating: Decent
7 posts
I downloaded and installed the item collector but cannot get it to work.

Edited, Feb 14th 2017 7:22pm by Pigfoot
#3 Feb 15 2017 at 2:13 AM Rating: Good
**
948 posts
Pigfoot wrote:
I downloaded and installed the item collector but cannot get it to work.

Try and check the "Quiet Mode" setting, this might fix it. Also, be sure to select the correct network interface in the Settings.
#4 Feb 15 2017 at 2:14 AM Rating: Good
**
948 posts
My Item Collector always crashes when entering a LDoN Everfrost instance ; "backend.exe stopped working".
#5 Feb 15 2017 at 3:32 PM Rating: Excellent
I sent a PM to the item collector dev with a link to this thread.
#6 Feb 15 2017 at 5:12 PM Rating: Good
*
56 posts
We had a patch on EQ today. The IC will not work until it is fixed to work with the new patch.
#7 Feb 18 2017 at 1:33 PM Rating: Excellent
The IC will be in testing for a few days to make sure the new fix works correctly.
#8 Feb 26 2017 at 3:32 PM Rating: Excellent
Item collector is patched and ready to go.
#9 Mar 05 2017 at 9:14 PM Rating: Decent
Avatar
27 posts
The WinPcap version (4.0.2) that comes with the installer from http://lucy.allakhazam.com/static/itemcollector/setup.exe is NOT compatible with Windows 10. I was able to install the newest version (4.1.3 as of this post) from https://www.winpcap.org/ and the Item Collector installed fine with that.
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#10 Mar 05 2017 at 10:03 PM Rating: Excellent
inver wrote:
The WinPcap version (4.0.2) that comes with the installer from http://lucy.allakhazam.com/static/itemcollector/setup.exe is NOT compatible with Windows 10. I was able to install the newest version (4.1.3 as of this post) from https://www.winpcap.org/ and the Item Collector installed fine with that.


Thanks, at some point we'll be able to redo the setup program to include a higher version of winpcap. We recommend using the Windows 10 winpcap at http://www.win10pcap.org.


Edited, Mar 5th 2017 10:04pm by Gidono
#11 Mar 05 2017 at 11:26 PM Rating: Decent
Avatar
27 posts
I uninstalled 4.1.3 and installed the version 10. It seems the version 10 does not recognize WI-FI (at least it didn't see mine). 4.1.3 sees 4 network adapter drivers, version 10 only sees 2.


It also looks like these WinPcap drivers are made by different developers so, the versions may be irrelevant.

Edited, Mar 5th 2017 11:29pm by inver
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#12 Mar 05 2017 at 11:46 PM Rating: Decent
Avatar
27 posts
I have used the 4.1.3 version and farmed some mobs that did not show any loot items in ZAM (Bixie Warfront zone). Though I did see updates in the log window in the IC tool, it seems it only updated the local DB file since I only saw...

Connecting to server... (208.43.200.49:23183)
Connection established...
Server did not request any items.

and it never showed a message stating the server was requesting items. Also, the log window would not always list dropped items from mobs that the ZAM site did not have listed for the mob. For example 5 items dropped off of a vigilant soldier but, only 2 items showed in the log window and, ZAM does not have any loot items listed for a vigilant soldier in Bixie Warfront.

Lastly, the IC tool is not working with the advanced loot tool (but, I imagine you know that).
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#13 Mar 06 2017 at 11:56 AM Rating: Good
*
56 posts
The IC collector will only update the server IF what you have locally is different than the server.

What items specifically did you collect but are not updating?
#14 Mar 08 2017 at 5:41 PM Rating: Decent
Scholar
*
67 posts
Having issues to make the IC work no matter what setting I try. I am on windows 10 x64 with wincap 4.1.3. I uninstalled both back and forth, check and unchecked quiet mode and both options in the network interface. I do get a somewhat something out of the 1)Qualcomm Atheros but then i get a bunch of invalid item list and then I get a backend.exe stopped working box to pop.

any help would be appreciated, thx.
let me know if you need any more information.
#15 Mar 08 2017 at 6:31 PM Rating: Excellent
lylelovits wrote:
Having issues to make the IC work no matter what setting I try. I am on windows 10 x64 with wincap 4.1.3. I uninstalled both back and forth, check and unchecked quiet mode and both options in the network interface. I do get a somewhat something out of the 1)Qualcomm Atheros but then i get a bunch of invalid item list and then I get a backend.exe stopped working box to pop.

any help would be appreciated, thx.
let me know if you need any more information.


Do you run the item collector before you log into the game? It requires you to zone after you open it up if not.

If you have zoned and still don't see it picking up any NPC info at least, then it's not able to read traffic from your NIC. You might try uninstalling winpcap 4.1.3 and install the windows 10 version and see if that works for you if none of the above work.
#16 Mar 08 2017 at 11:19 PM Rating: Decent
Scholar
*
67 posts
Zoning is how I see if it work or not. Deinstalled wincap 4.1.3. to install wincap10 which seem to make it work but I still get Backend.exe has stopped working in between the collection with some invalid item in the list.
#17 Mar 09 2017 at 12:05 AM Rating: Excellent
lylelovits wrote:
Zoning is how I see if it work or not. Deinstalled wincap 4.1.3. to install wincap10 which seem to make it work but I still get Backend.exe has stopped working in between the collection with some invalid item in the list.


Which server are you trying this on? It won't work on the test server.
#18 Mar 09 2017 at 1:12 PM Rating: Decent
Scholar
*
67 posts
Xegony
#19 Mar 10 2017 at 10:09 AM Rating: Decent
Avatar
27 posts
Here is an example:

On the web site the mob does not have any loot listed.
Screenshot
http://everquest.allakhazam.com/db/npc.html?id=44692

Loot Window:
Loot Window


IC log after the items are looted:
IC Window


Edited, Mar 10th 2017 10:10am by inver


Shouldn't the IC log have the loot items listed since the DB file doesn't have those items listed as loot for that mob?

Edited, Mar 10th 2017 10:13am by inver

Edited, Mar 10th 2017 10:32am by inver

Edited, Mar 10th 2017 10:35am by inver
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#20 Mar 10 2017 at 10:29 AM Rating: Decent
Avatar
27 posts
Is there a way to delete your own messages (like this one)?

Edited, Mar 10th 2017 10:36am by inver
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#21 Mar 10 2017 at 2:13 PM Rating: Excellent
inver wrote:
Here is an example:

On the web site the mob does not have any loot listed.
Screenshot
http://everquest.allakhazam.com/db/npc.html?id=44692

Loot Window:
Loot Window


IC log after the items are looted:
IC Window


Edited, Mar 10th 2017 10:10am by inver


Shouldn't the IC log have the loot items listed since the DB file doesn't have those items listed as loot for that mob?

Edited, Mar 10th 2017 10:13am by inver

Edited, Mar 10th 2017 10:32am by inver

Edited, Mar 10th 2017 10:35am by inver


The IC doesn't add loot to mobs. All it does is add a new item that isn't in the item database, into the item database. It also updates other item information such as lore. We admins then take loot and add it to the mobs when people report that loot is dropping off of such mob.


Edited, Mar 10th 2017 2:15pm by Gidono
#22 Mar 10 2017 at 3:07 PM Rating: Decent
Avatar
27 posts
Ah, ok is there an area I can use to submit those types of changes?

and thanks for the help!
____________________________
LVL 105 Shaman - Drinal
#24 Mar 10 2017 at 5:51 PM Rating: Excellent
inver wrote:
Ah, ok is there an area I can use to submit those types of changes?

and thanks for the help!


Forums that are attached to items, NPC's, Quests and etc.. we see when people submit info to them. As we get time to read each submission, we will update.

You can see all the comments at http://everquest.allakhazam.com/newcomments.html
#25 Mar 16 2017 at 6:15 PM Rating: Excellent
IC is patched for the 3-15-2017 patch. Let us know if it's not working.
#26 Apr 21 2017 at 1:47 PM Rating: Excellent
IC is patched for the 4-19-2017 patch. Let us know if it's not working.
#27 Apr 24 2017 at 10:18 AM Rating: Default
All seems to be working, except my only profile I can update is my Bazaar mule. No other character shows up.Alsp , what does sniff in promiscuous mode do, and do I need to use it?
#28 Apr 24 2017 at 5:49 PM Rating: Excellent
Ok so you logged in on your other characters and updated the profile on those characters and they do not show up here on the site?

Sniff in promiscuous mode is to sniff traffic on your local network like if you were playing EQ on another machine and the item collector was on another. However I'm not sure if this feature still works. I haven't tested it out.
#29 Apr 24 2017 at 5:55 PM Rating: Default
No, whatever character I'm playing , I'll minimize EQ , and go to item collector , hit the profile button , and the only character shown , available to update is my bazaar mule. No one else is ever there.
#30 Apr 24 2017 at 6:10 PM Rating: Excellent
Ok try this. In the folder where the item collector is installed, you'll see a file named itemcol3.db. Make sure the item collector is closed out first. Delete that file and start up the item collector and then log in your characters.
#31 May 18 2017 at 10:15 AM Rating: Excellent
IC is patched and spells are currently updating.
#32 Jun 07 2017 at 5:59 PM Rating: Decent
Getting error -

The application was unable to start correctly (0xc000007b)

??
____________________________
<a href="https://eq.magelo.com/profile/3600128" target="_blank"><img src="https://eq.sig.magelo.com/3600128.png" border="0" /></a>
#33 Jun 07 2017 at 6:49 PM Rating: Excellent
VaakoAB wrote:
Getting error -

The application was unable to start correctly (0xc000007b)

??


Is this the first time you have installed it? If so, what operating system are you running?
#35 Jun 07 2017 at 8:31 PM Rating: Decent
Yes fresh install, win 10 64bit
____________________________
<a href="https://eq.magelo.com/profile/3600128" target="_blank"><img src="https://eq.sig.magelo.com/3600128.png" border="0" /></a>
#37 Jun 07 2017 at 8:51 PM Rating: Excellent
VaakoAB wrote:
Yes fresh install, win 10 64bit


Try installing the windows 10 version of winpcap. http://www.win10pcap.org
#38 Jun 07 2017 at 10:47 PM Rating: Decent
Same deal, I did have some issues with the VCRUNTIME140.dll recently, could that be it? and how to fix?
____________________________
<a href="https://eq.magelo.com/profile/3600128" target="_blank"><img src="https://eq.sig.magelo.com/3600128.png" border="0" /></a>
#40 Jun 08 2017 at 6:58 PM Rating: Decent
Is there a certain version of VCredist it needs to run?
____________________________
<a href="https://eq.magelo.com/profile/3600128" target="_blank"><img src="https://eq.sig.magelo.com/3600128.png" border="0" /></a>
#41 Jun 09 2017 at 8:56 AM Rating: Excellent
It's possible that might be an issue. When you open the program up and click on options > settings, does it list your username and some network interfaces?

Edited, Jun 9th 2017 10:02am by Gidono
#43 Jun 10 2017 at 3:27 AM Rating: Decent
I can't open the program at all, when I run it - it throws the error instead
____________________________
<a href="https://eq.magelo.com/profile/3600128" target="_blank"><img src="https://eq.sig.magelo.com/3600128.png" border="0" /></a>
#44 Jun 23 2017 at 1:11 PM Rating: Excellent
IC is patched for the 6-21-2017 patch. Let us know if it's not working.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 44 All times are in CDT
Anonymous Guests (44)