Forum Settings
       
Reply To Thread

Tooltips FeedbackFollow

#52 Mar 16 2011 at 11:30 AM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
Jaruk wrote:
Item name is yellow in all items. Even in Rare and Epic items

This should be fixed now, sorry about that.
#53 Mar 22 2011 at 3:47 AM Rating: Decent
1 post
Recipe tooltip looks somewhat broken. It doesn't include recource icons, but should. Perhaps, because relative url for image generated?

Use that
http://img34.imageshack.us/i/tooltipl.jpg
to see example
#54 Mar 22 2011 at 5:29 PM Rating: Excellent
Bad j00 j00
Avatar
***
2,159 posts
Ingvard wrote:
Recipe tooltip looks somewhat broken. It doesn't include recource icons, but should. Perhaps, because relative url for image generated?

Use that
http://img34.imageshack.us/i/tooltipl.jpg
to see example


That should be fixed, now. We threw the site up really fast, so we missed a few things like that.
#55 Mar 24 2011 at 7:06 PM Rating: Decent
6 posts
I just made this suggestion in the IRC, but I'll post it here, too. Can we have some more powerful options for the tooltips, such as auto-coloring the text for the rarity of items, supplying the name, showing item icons, etc? Curse's tooltip code does this, and Wowhead's tooltip code is very powerful as well, with all sorts of options.

These features are sort of needed to make rift.zam.com used over Curse's competitor, which seems friendlier to implement on fansites and such.

Edited, Mar 24th 2011 9:06pm by LouisC|WH
____________________________

[riftsig]1784659[/riftsig]
#56 Mar 25 2011 at 8:12 PM Rating: Decent
2 posts
hello,

im trying to get this tooltip thing on enjin, but somehow i cant make it to work.

I do get the tooltips by emblem, but if i hover over the item i cant see the item, i can only click the link and it directs me to the page i linked the item from..

not sure if it can be implemented for enjin forums/site but i really like to as the guild im running just started raiding and i really want to setup the DKP etc.

any help appreciated,



grtzz Calzur
#57 Mar 26 2011 at 8:05 AM Rating: Excellent
Bad j00 j00
Avatar
***
2,159 posts
Calzur wrote:
hello,

im trying to get this tooltip thing on enjin, but somehow i cant make it to work.

I do get the tooltips by emblem, but if i hover over the item i cant see the item, i can only click the link and it directs me to the page i linked the item from..

not sure if it can be implemented for enjin forums/site but i really like to as the guild im running just started raiding and i really want to setup the DKP etc.

any help appreciated,



grtzz Calzur


Hi Calzur,

If you could post a link here or send me a PM so I could take a look, I can likely help you get them working. Or at least give you an answer for sure if they will not work or not.
#58 Mar 26 2011 at 2:17 PM Rating: Decent
2 posts
thx for the reply nizdaar,

Dont know what i did ... but its working now :)

messed around with the html a bit and its working now as intended, still takes about 3-5 seconds before you can see it tho

Edited, Mar 26th 2011 4:19pm by Calzur
#59 Mar 29 2011 at 2:52 AM Rating: Decent
3 posts
Greetings

Awesome job with the itemstats

I got it working on SMF and on Dokuwiki

When you check the tooltip of items, the ingredient list is bit sorted out. I think dokuwiki is causing this "problem". In SMF forums it works as intended

http://www.wickedjoker.com/rift/tooltip.jpg



Edited, Mar 29th 2011 6:35am by Jaruk
#60 Apr 02 2011 at 10:30 PM Rating: Decent
1 post
Tooltips for Runes in Rift do not show the item stats. Makes them kinda silly...

Lookup Glowing vengeful rune for an example.

Any chance these could get fixed?
#61 Apr 04 2011 at 8:02 AM Rating: Decent
4 posts
I am using Rift tooltips on phpBB 3.0.8. I've placed the script link just before </body> in overall_footer.html. Though it doesn't appear correctly:

1) The link color doesn't correspond to the item color. All links are white.
2) No icon on mouseover, and no icon next to the link before you hover over it. If the latter isn't implemented yet, I would hope this feature is added soon. It is really nice to have the icon appear next to the link, before you hover over it.)

Example:
http://i112.photobucket.com/albums/n196/frode789/rifttt.png
#62 Apr 09 2011 at 11:11 AM Rating: Decent
1 post
Adomnae wrote:
Howdy, thanks for the option.

I've added this to my SMF 2.0RC install. The code works above </body> in /Themes/theme/index.template.php for anybody who cares :)

I'm wondering if you have any ideas, or if somebody is also experiencing this:

Rift tooltips are faded, where other game tooltips are not, as seen here.

However, in a boring old plain html file, they are all fine.

This persists across both default themes and custom.

Regardless, thanks :)



I am having the same issue with my SMF 2.0RC install. The text inside the tooltip is all greyed out. Here's a screenshot. Any help or suggestions is greatly appreciated.
#63 Apr 14 2011 at 5:00 PM Rating: Decent
4 posts
I got it working on my phpbb, but it is lacking some features :) It will just appear as plain link with no icon and no rarity color. Unless I have missed something, feel free to show me. So:

1) Customizing the tooltip. At http://rift.yg.com/tooltips they have the option to customize the links, which is very handy. Icon sizes and more. You can add a script like this (under the script link in overall_footer.html):

<script type="text/javascript">
YG.UserSettings.Syndication =
{
defaultClass: 'yg-iconsmall',
}
</script>

This will make it the default setting that the link appears with a small icon. Will this be possible at ZAM?

2) And even more importantly: The link appear with the rarity color.

This is the best rift database hands down, but the lack of features on the tooltip side is still making me keep the other alternative(s).
#64 Apr 25 2011 at 2:16 PM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
Jaruk wrote:
When you check the tooltip of items, the ingredient list is bit sorted out. I think dokuwiki is causing this "problem". In SMF forums it works as intended

http://www.wickedjoker.com/rift/tooltip.jpg

This should be fixed now.

Frode789 wrote:
1) The link color doesn't correspond to the item color. All links are white.
2) No icon on mouseover, and no icon next to the link before you hover over it. If the latter isn't implemented yet, I would hope this feature is added soon. It is really nice to have the icon appear next to the link, before you hover over it.)

Example:
http://i112.photobucket.com/albums/n196/frode789/rifttt.png

Icons should be appearing on mouseover now. We are currently not coloring the links on others' sites, but we want to add that as an option.

Arcticlight wrote:
I am having the same issue with my SMF 2.0RC install. The text inside the tooltip is all greyed out. Here's a screenshot. Any help or suggestions is greatly appreciated.

Can you give a link to that page so I can take a look at what's going wrong?
#65 Apr 26 2011 at 10:11 AM Rating: Decent
4 posts
I'm setting up a wiki for our guildies to exchange specs, items, skill rotations, etc. A lot of my users (and myself) don't want to look up totally random strings of numbers just to link to a file.

Here's the required url we have to generate for a ZAM link to mouseover (the rest of the anchor tag is derivative and easy.)
 
  http://rift.zam.com/en/item/B59FDA820601010101/Sacred-Heirloom-of-Eth 


I can get the editors to do something like this:
 
 {{ItemLink|Sacred Heirloom of Eth}} 
    - MediaWiki template, basic substitution 
 
 <item>Sacred Heirloom of Eth</item> 
    - MediaWiki tag extension, php 


(which some pre-parser could convert to)
 
  http://rift.zam.com/item/Sacred-Heirloom-of-Eth 


Why doesn't the provided js API attempt to do the conversion of Name -> ID -> Item?



Edited, Apr 26th 2011 12:16pm by redsai111
#66 Apr 26 2011 at 2:27 PM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
You can have it instead link to http://rift.zam.com/wiki/Rift_Item:Sacred_Heirloom_of_Eth to get a functional tooltip which will forward you to a database page for the item, without needing the ID.
#67 Apr 26 2011 at 4:27 PM Rating: Decent
4 posts
You, sir, are my hero!

I'll try this out with a demo template soon.

But why isn't this mentioned in the Tooltips writeup?


This is the basic template we're using until I make a custom extension -
 
Article name: Template:ItemLinkBeta 
Article contents: 
[http://rift.zam.com/wiki/Rift_Item:{{{1}}} {{{1}}}] 
 
Article usage: 
{{ItemLinkBeta|Sacred_Heirloom_of_Eth}} 


The MediaWiki Extension will function like this:
 
Article usage: 
<item>sacred heirloom of eth</item> 
 
Resulting html: 
<a href="http://rift.zam.com/wiki/Rift_Item:sacred_heirloom_of_eth">sacred heirloom of eth</a> 


(The user's text will be left as-is, just a find/replace of the spaces with _)

Thanks!

Edited, Apr 26th 2011 6:52pm by redsai111
#68 Apr 27 2011 at 10:05 AM Rating: Decent
4 posts
@JerekDain

I'm curious what magic this does with the abilities.... putting the link below into a browser sends me to a disambiguation page.

http://rift.zam.com/wiki/Rift_Ability:Backstab

But works with the tooltips.

Am I in danger of this breaking in the future?

Edited, Apr 27th 2011 12:07pm by redsai111
#70 Apr 28 2011 at 10:59 AM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
That's because there are several different ranks/versions of Backstab, so it doesn't know which to forward you to. The Wiki link is still valid, there are just a lot of "Backstab"s available in the database.
#71 Apr 29 2011 at 8:45 PM Rating: Decent
1 post
Confirmed on vBulletin 4 Suite version 4.1.2

1. Login to Admin Control Panel (ACP)
2. Expand Styles & Templates
3. Click Style Manager
4. Select from style edit "All Style Options"
5. Under "Common Templates" find "Footer"
6. In Footer Scroll to the very end of the code
7. Paste in the ZAM Script at the very bottom.
8. Save.

Example Clicky
#72 Apr 30 2011 at 7:03 AM Rating: Decent
3 posts
As a previous user posted, I am using SMF 2.0 RC5 and have the same problem in any template, where the tooltip information is unreadable (very dark grey on black). Just wanted to know if others are experiencing the same!
#73 May 02 2011 at 8:58 AM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
timcclayton wrote:
As a previous user posted, I am using SMF 2.0 RC5 and have the same problem in any template, where the tooltip information is unreadable (very dark grey on black). Just wanted to know if others are experiencing the same!

Can you give a link to that page so I can take a look at what's going wrong?
#74 May 04 2011 at 5:10 AM Rating: Decent
1 post
Hi,

Not sure if anyone can assist here, or whether I'm on the complete wrong track or not, but I'm trying to simplify the commands needed to display the tooltip in phpBB3. I remember doing this kind of setup from Curse back for Aion & Warhammer, but can't seem to figure out what I'm missing, or where I'm going wrong.

(please note where I have 'rounded brackets ()' they should be the square ones)

Basically I've added the Javascript link to the bottom of the overall_footer.html on my forums:

<script type="text/javascript" src="http://common.zam.com/shared/zampower.js"></script>

Now that works fine if I add in the full link like this:

(url=http://rift.zam.com/en/item/E88CECB40601010101/Suncrusher]Suncrusher(/url)

So to confirm, the above works correctly.
However, my users don't really want to add in the manual URL as above, because when creating a URL in phpBB3 (when you highlight what you want linked, and then click the URL button), it puts the code down as:

(url)http://rift.zam.com/en/item/E88CECB40601010101/Suncrusher(/url)

Now that's not what anyone wants.

So I tried to use the phpBB codes area to create my own entries, eg:

[Rift_Item]{TEXT}[/Rift_Item]
<a target="_blank" href="http://rift.zam.com/en/item/{TEXT}/">{TEXT}</a>

[Rift_Recipe]{TEXT}[/Rift_Recipe]
<a target="_blank" href="http://rift.zam.com/en/recipe/{TEXT}/">{TEXT}</a>

[Rift_Ability]{TEXT}[/Rift_Ability]
<a target="_blank" href="http://rift.zam.com/en/ability/{TEXT}/">{TEXT}</a>

[Rift_Collection]{TEXT}[/Rift_Collection]
<a target="_blank" href="http://rift.zam.com/en/collection/{TEXT}/">{TEXT}</a>

Now that works fine... but when using the ID's of the item/recipe/etc, such as:

[rift_item]E88CECB40601010101[/rift_item]
[rift_recipe]1952914115[/rift_recipe]
[rift_ability]256144441[/rift_ability]
[rift_collection]806953531[/rift_collection]

It comes up as:

E88CECB40601010101
1952914115
256144441
806953531

(with those being links, AND showing the tooltips)

So, my question is, is there a way to re-write the name of the item somehow to replace the ID?
From memory, when using the old Curse one, if you entered the ID in between those BB-codes, the Javascript file would somehow re-write the numbers to text, OR, I think it would also do an image.

Am I miles off track here and just over-complicating this? or is there a way to do what I want?

Thankyou.

.. Thalantyr
#75 May 05 2011 at 11:28 AM Rating: Decent
3 posts
JerekDain wrote:
timcclayton wrote:
As a previous user posted, I am using SMF 2.0 RC5 and have the same problem in any template, where the tooltip information is unreadable (very dark grey on black). Just wanted to know if others are experiencing the same!

Can you give a link to that page so I can take a look at what's going wrong?


Hello, link to the post is below, thanks for looking into it for me:

http://www.seculum.org/forum/index.php?topic=16.0
#76 May 06 2011 at 10:04 AM Rating: Excellent
Webmonkey
ZAM Administrator
Avatar
**
710 pandas
ThalantyrDSL wrote:
So, my question is, is there a way to re-write the name of the item somehow to replace the ID?

Not currently, but we'd like to add something like that. In the meantime though you can link to wiki pages to get appropriate tooltips:
JerekDain wrote:
You can have it instead link to http://rift.zam.com/wiki/Rift_Item:Sacred_Heirloom_of_Eth to get a functional tooltip which will forward you to a database page for the item, without needing the ID.



timcclayton wrote:
Hello, link to the post is below, thanks for looking into it for me:

http://www.seculum.org/forum/index.php?topic=16.0

Fixed. You may need to do a hard refresh (Ctrl + F5) to get the updated tooltip styling. Let me know if you still see it having issues anywhere. Thanks for the bug report!
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 35 All times are in CDT
Anonymous Guests (35)